maanantai 26. syyskuuta 2016

Läppärin kajoa ja auringonpaistetta

Huhhuh! Viime viikolla viimeistään opiskelut pääsivät kunnolla vauhtiin ja kursseilta tuli valtavasti luettavaa. Muutama kaunis syysilta kuluikin tiiviisti läppärin ja rikoslain ääressä oikeustapauksia lukien. Pikku hiljaa alan päästä jyvälle siitä, miten eri kurssien asioita kannattaa opiskella. Oikeustapaukset ovat tietysti Kanadan oikeusjärjestelmässä niin keskeisiä, että pääasiassa kotona pitää lukea niitä. Jotkut tapaukset ovat todella pitkiä, ja kun tapauksia tulee luettavaksi jopa 30 viikossa, luku- ja muistiinpanotekniikkaa pitää hioa...

Kurssit ovat kuitenkin tosi mielenkiintoisia ja kursseilla on erittäin hyviä luennoitsijoita. Vaikuttaa myös siltä, että eri kursseilla on hieman erilaisia vaatimuksia ja tyylejä sen suhteen, kuinka paljon opiskelijoita kannustetaan keskustelemaan tai kuinka paljon opiskelijoilta tentataan opittuja asioita. Pääasiassa kursseilla on aika paljon vireää keskustelua, mutta jollain kurssilla taas opettaja pääasiassa luennoi eikä kysele opiskelijoilta kovin paljon.

Ehdin kuitenkin viime viikolla tehdä onneksi vähän muutakin kuin lukea. Torstaina College of Law'n dekaanit (dean ja associate dean) olivat ystävällisesti kutsuneet kaikki oikiksen vaihtarit lounaalle kampuksella sijaitsevaan ravintolaan. Lounas oli oikein mukava ja rento tilaisuus ja dekaanit, kuten kaikki yliopiston henkilökunta muutenkin, olivat erittäin ystävällisiä ja avuliaita.

Sunnuntaiksi olin varannut puolestaan erään vaihtarikaverini kanssa liput The Book of Mormon -musikaaliin, joka on kiertueella Pohjois-Amerikassa. Musikaaliin on aika vaikeaa saada kohtuuhintaisia lippuja New Yorkissa tai Lontoossa, joten oli positiivinen yllätys, että musikaali sattui olemaan Saskatoonissa juuri nyt ja liputkin olivat siedettävän hintaiset. Musikaali oli todella hauska, huumori kreisiä ja lauluosuudet taidokkaita. Odotin kaiken lukemani perusteella jo etukäteen niin hauskaa esitystä, että suunnilleen putoaisin tuoliltani, mutta niihin odotuksiin musikaalin hauskuus ei aivan yltänyt; tosin odotukseni olivatkin ehkä epäreilun korkealla.
Olen yrittänyt myös bongailla juoksutapahtumia kaupungista lähinnä sen takia, että näkisin enemmän kaupunkia ja löytäisin uusia reittejä. Viimeisinä viikonloppuina olenkin käynyt hölkkäämässä parissa pienessä hyväntekeväisyysjuoksutapahtumassa, jotka on järjestetty kampuksella tai aivan kampuksen läheisyydessä. Voisi sitä viikonloppuaamuja huonomminkin viettää kuin nauttimalla kauniista syyssäästä ja tapahtumien positiivisesta hengestä!
Ilmat ovat tosiaankin olleet täällä varsin kauniit ja erityisesti auringonpaistetta on riittänyt. Muistissani on vain yksi todellinen sadepäivä kuukauden ajalta. Syksyn tulon huomaa kuitenkin varsinkin aamuisin, kun lämpötila on laskenut lähelle nollaa. Silti tänäänkin täällä oli vielä n. 20 astetta lämmintä valoisaan aikaan. Sää muistuttaa siis tavallaan aika paljon Suomen syksyä, mutta lämpötilan muutokset tuntuvat jyrkemmiltä, ja kyllä täällä vähän lämpimämpää ja aurinkoisempaa (hurraa!) on kuin yleensä Suomessa syksyisin (tosin tämä syksy on tainnut olla Suomessa poikkeuksellisen kaunis). Toivottavasti aurinkoisuus jatkuu vielä pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti