torstai 15. syyskuuta 2016

Fiiliksiä ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen

Viime viikolla vietettiin siis Labour Day'ta maanantaina ja tiistaina College of Law'n orientaatiopäivää. Näin ollen vasta nyt on takana ensimmäinen täysi opiskeluviikkoni Saskatoonissa. Samalla huomaan pikku hiljaa, että elämä täällä alkaa tavallaan arkipäiväistyä; astiat pitää tiskata (tai käyttää välillä kertakäyttöastioita!), ruokakaupassa pitää käydä ja pyykkiä pestä. Arkipäiväistyminen on kyllä ehdottomasti myös hyvä juttu, sillä kursseista selviytyäkseni arkeen on varmaan pakko saada jonkinlaisia rutiineja.
Ruokakaupasta voi löytää kaikkien tavallisten juttujen lisäksi myös söpöjä vaahterasiirappikeksejä :D
Viime viikon tiistaina kuitenkin siis oli College of Law'n orientaatiopäivä ja vaihto-opiskelijat pääsivät myös mukaan osittain ensimmäisen vuoden oikisopiskelijoiden orientaatio-ohjelmaan. Ohjelmassa oli mm. dekaanin puhe ja tiedekunnan henkilökunnan esittelyä sekä BBQ-lounas pihalla. Lisäksi pääsin ilmoittautumaan kursseille dekaanin toimistossa. Iltapäivällä oli vielä tutustumista tiedekunnan vanhempiin opiskelijoihin; ykkösvuoden opiskelijat jaettiin pieniin ryhmiin ja jokaiseen ryhmään tuli pari ylemmän vuosikurssin opiskelijaa (Sibling Match), joiden kanssa vietettiin epämuodollisesti iltapäivää kampuksen kuppilassa. Me vaihtaritkin pääsimme mukaan näihin ryhmiin, mikä oli tosi kiva koska kokeneemmilta opiskelijoilta sai paljon vinkkejä opiskeluun ja sosiaaliseen menoon. Ylipäätään Sibling Match vaikutti tosi fiksulta jutulta ykköskurssin orientaatioon.
Muutaman kirjan jouduin ostamaan kursseille. Kaikilla kursseilla ei kuitenkaan käytetä kirjoja, vaan lukemiset koostuvat erikseen annettavista artikkeleista ja oikeustapauksista.
Kurssit alkoivat heti orientaatiopäivän jälkeen ja nyt olen tosiaan ehtinyt käydä kaikkien kurssien luennoilla ainakin kerran. Lopulta kurssivalikoimaani tuli aika paljon rikosoikeutta ja rikosprosessioikeutta, sekä yksi Health Law -kurssi ja yksi kurssi Yhdysvaltojen valtiosääntöoikeutta. Ekat luennot tietysti olivat osittain vähän kevyempiä ja lyhyempiä, mutta asiaankin ollaan jo kursseilla päästy. Vaikuttaa siltä, että luentojen seuraaminen sujuu aika hyvin, mutta haasteeksi voi tulla se, etten tunne Kanadan oikeusjärjestelmää yhtä hyvin kuin muut ylempien vuosikurssien opiskelijat. Noh, eiköhän sekin siitä selviä ja jotkut opettajat ovat jo tarjoutuneet ehdottamaan taustalukemistoa, jos puutteet taustatiedoissa hankaloittavat seuraamista. Luettavaa kursseilla riittää, mutta siihen olin etukäteen jo varautunutkin. Lukemisesta kuitenkin selviää, kun vaan jaksaa kääntää sivuja ja varata siihen joka päivä pikkuisen aikaa.

Kursseista ehdin varmasti kirjoittaa vielä lisää. Luennoilla käydessä on kuitenkin käynyt selväksi, että sekä opiskelijat että opettajat vaikuttavat olevan täällä tosi ystävällisiä. Monet opiskelijat ovat jo tarjoutuneet auttamaan mahdollisissa kysymyksissä ja sen takia myös minun on ollut helppoa kysyä apua muilta opiskelijoilta. Ennen vaihtoa kursseista selviytyminen oli ehkä yksi suurimpia jännityksen aiheitani, mutta tässä vaiheessa pahin jännitys on jo selätetty. Luulen kyllä selviäväni kursseista ja olen jopa innostunutkin niistä, ainakin vielä tässä vaiheessa syksyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti