keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kuulumisia kuukauden jälkeen

Ensimmäinen kuukausi Saskatoonissa (ja vähän ylikin!) on kulunut melko nopeasti ja yhtäkkiä ollaankin jo lokakuun puolella. Lokakuun alun kunniaksi Saskatooniin satoikin viime yönä yllättäen ensilumi, ja lumi-/räntätuisku jatkuu edelleen jo toista vuorokautta tuolla ulkona. Sääennusteen mukaan lumi- tai räntäsadetta saattaa tulla nyt kolme tai neljäkin päivää putkeen! Mitään pysyvää lumivaippaa tänne vielä tuskin jää, sillä viikonvaihteessa on luvattu jo plusasteita. Mutta kyllä säätilat vaihtelevat jännästi, viime viikolla oli vielä todella lämpimiä päiviä.
Ennen näitä lumisateita ehdin kuitenkin nauttia ulkoilusta viikonloppumatkalla Prince Albert National Parkissa, Waskesiu Lake -nimisellä paikalla. Reissulle lähti isohko joukko enimmäkseen saksalaisia vaihto-opiskelijoita ja kansainvälisiä opiskelijoita ja itse pääsin mukaan hienoisten sattumien kautta. Oli kuitenkin erittäin mukava reissu: hyvää ruokaa, kivat majoitukset, paljon uusia tuttavuuksia ja lauantaina koko päivä kului pitkään polkuvaellukseen.
Prince Albert National Park sijaitsee Saskatchewanissa, noin kolmen tuntia autolla Saskatoonista pohjoiseen. Maisemat ovat siis sielläkin hyvin tasaisia, mutta kuitenkin metsäisiä. Waskesiu Lake oli pienehkö, järven rannalla sijaitseva paikka, jossa oli paljon mökkejä ja muutamia kauppoja ja ilmeisesti paikka on erityisesti kesäisin suosittu lomapaikka. Kansallispuistossa on mahdollista nähdä monenlaista luontoa ja eläimiä. Tällä kertaa kuitenkin eläinhavainnot jäivät aika niukoiksi: asutuksen liepeillä näimme muutamia peuroja ja vaelluksella kotkan. Kauniita maisemia kuitenkin nähtiin ja puusto oli hehkuvassa ruskassa vielä monessa paikassa.
Saskatchewania kuvataan syystäkin sloganilla "Land of Living Skies". Nämä kuvat ovat Waskesiu Lake Marinan venesatamasta, jossa oli näin syksyllä kovin hiljaista. 
Viikonlopun jälkeen tarjoutui mahdollisuus mennä katsomaan NHL-peliä, kun Ottawa Senators ja Toronto Maple Leafs kohtasivat pre-season-pelissä Saskatoonissa. Vaikka peli oli harjoitusottelu, eikä kumpikaan joukkue ollut kotijoukkue, oli ottelussa aika paljon katsojia ja hyvä tunnelma. Varsinkin Leafsilla oli pelissä paljon kannattajia, ja kannustushuudot olivat sen mukaisia. Nähtiinpä pelissä lopulta myös Toronton suomalaispelaaja maalinteossa, vaikka peli kyllä päättyi Ottawan voittoon...
Ensi viikonloppuna Kanadassa vietetään taas pitkää viikonloppua, kun maanantaina on Kanadan Thanksgiving. Oma viikonloppuni tulee kuitenkin kulumaan mahdollisimman tiiviisti opiskelujen parissa, rästissä on sen verran paljon luettavaa ja muistiinpanojen tekemistä. Yritän kuitenkin ehtiä hakemaan jostakin edes palasen kurpitsapiirakkaa Thanksgivingin kunniaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti