tiistai 30. elokuuta 2016

Hakuprosessista, osa 2

Pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen University of Saskatchewanista annettiin ohjeet hakemuksen tekemiseen suunnilleen maaliskuun alkupuolella. Hakemuksen viimeinen määräpäivä oli vasta huhtikuun lopussa.

University of Saskatchewaniin haettiin verkkopalvelussa, jossa täytettiin lomakkeille tietoja ja jätettiin myös liitteet. Hakemus oli mielestäni aika suppea, siinä piti ilmoittaa oikeastaan vain henkilötietoja ja tietoja nykyisestä tutkinnosta sekä se opinto-ohjelma, johon University of Saskatchewanissa haluaisi hakea. Liitteeksi tarvittiin todistus kielitaidosta ja virallinen opintosuoritusote.

Hakemuksen jälkeen piti taas jäädä odottamaan, tällä kertaa lopullista hyväksymis- tai hylkäystietoa University of Saskatchewanista. Tiesin, että vaihto-ohjelmaan pääsystä ilmoitettaisiin vasta touko- tai kesäkuussa, joten vaikka hyväksymistieto lopulta tuli vasta kesäkuun puolella, en ollut ainakaan ihan kauheasti ehtinyt hermoilla siitä. Hyväksymistiedon jälkeen seuraava askel oli tehdä alustava kurssisuunnitelma, joka tehtiin samalla sivustolla kuin hakemus. Oikiksen kursseja ei yllättäen löytynytkään yleisten ohjeiden mukaisilta sivuilta, mutta jälleen kerran sain nopeasti apua sähköpostitse yliopiston kansainvälisten opintojen toimistosta. Yritin valita kurssit jo tässä vaiheessa mahdollisimman huolellisesti, mutta niihin saattaa tulla vielä muutoksia, sillä tein alustavat valinnat melko suppeiden tietojen perusteella ja lisäksi kursseille ilmoittaudutaan College of Law'n puolella vasta syyskuun alussa.

Hyväksymistietoa odotellessa oli mahdollista tehdä jo asuntohakemus yliopiston kampuksella sijaitseviin asuntoihin. Hainkin asuntoa jo hyvissä ajoin, sillä tiesin haluavani asua mieluummin kampuksella kuin yksityisellä vuokranantajalla. Kirjoittanen asuntoasioista vielä myöhemmin kattavammin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti