Asuntoa miettiessä aivan ensin piti tietysti päättää, hakisinko asuntoa kampukselta vai hakisinko mieluummin asuntoa yksityisiltä markkinoilta. Tiesin kuitenkin heti, että mieluiten haluaisin asua kampuksella, koska asunnot olisivat lähellä yliopistoa, asuisin muiden opiskelijoiden kanssa ja silloin myös hakuprosessi olisi helpompi ja turvallisempi. Yliopistolla on haettavana monenlaisia asuntoja. Undergraduate- ja graduate-opiskelijoille on omat asumisvaihtoehtonsa ja lisäksi esimerkiksi perheille on oma asuinrakennuksensa. Toiset kämpät sijaitsevat aivan kampuksen keskustassa ja toiset taas hieman kauempana. Asuntojen varustelutaso vaihtelee ja tarjolla on sekä omia huoneita että huonekaverin kanssa jaettavia huoneita. Joihinkin asuntoihin kuuluu myös pakollinen meal plan eli tietty määrä aterioita kampuksen ruokalassa.
Päätin itse tehdä hakemuksen asuntoihin, joissa saisin oman huoneen ja joissa olisi mahdollisuus tehdä itse ruokaa. Hakemuksen pystyi tekemään asuntoihin jo ennen kuin minut oli hyväksytty lopullisesti vaihto-opiskelijaksi yliopistoon. Teinkin hakemuksen jo huhtikuussa. Hakemus tehtiin nettilomakkeella, jossa kysyttiin myös omiin elintapoihin liittyviä kysymyksiä (esimerkiksi pitääkö hiljaisuudesta/melusta, tykkääkö valvoa myöhään, kutsuuko usein vieraita jne.). Lisäksi hakemusta jättäessä piti maksaa pieni maksu. Seuraavan kerran sainkin postia asuntotoimistosta vasta kesä-heinäkuun vaihteessa, kun pääsin valitsemaan asuntoa. Asuntoa valitessa piti vielä maksaa ikään kuin vakuusmaksu, jonka suuruus oli yhden kuukauden vuokra (ja joka oli jo osa vuokraa). Asunnon ja huoneen valinnassa oli mahdollista tarkastella, millaisia vastauksia muut kämppikset olivat antaneet elintapoihin liittyneisiin kysymyksiin ja siten ehkä löytää toiveidensa mukainen kämppä. Lopullisen asuntosopimuksen allekirjoitin sähköisesti vasta elokuun lopussa.
Asuinpaikkani McEown Park ilta-auringossa. |
Olohuone. Kokolattiamattoa on riittänyt myös sohvapöydän suojaksi. |
Kämppäni sijaitsee reilun puolen kilometrin päässä varsinaisesta kampuksesta ja vain hieman kauempana sijaitsee Law Building, jossa kaikki luentoni pidetään. Luennoille on siis lyhyt kävelymatka. Lähin supermarket sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä, joten myös kauppareissut voi helposti tehdä kävellen. Muuten kyllä kaupunki vaikuttaa olevan rakennettu autoilijoita varten. Tiet ovat leveitä ja matalat rakennukset sijoiteltu hyvin väljästi. Julkinen liikenne (eli bussit) on täällä kuitenkin mielestäni toimivampi kuin odotin: verkosto on melko kattava ja asunnon ja yliopiston läheisyydestä kulkee useita linjoja. U of S:n opiskelijakorttiin on liitetty myös bussikortti ja sillä voi matkustaa rajattomasti. Joka paikkaan bussillakaan ei kuitenkaan pääse, ainakaan kaikkina kellonaikoina.
Aamuvarhainen näkymä kampuksen laidalta kohti downtownia ja University Bridgeä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti