sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Montrealin ja New York Cityn kautta kotiin

Vaihtosyksyni päätteeksi ehdin matkustaa vielä Montrealiin ja viettää joulua New Yorkissa ennen kotiinpaluuta. New Yorkin reissu oli suunnitelmissa jo niin hyvissä ajoin, että olin hankkinut paluulipun Suomeen sieltä jo hankkiessani menolippua. Montrealiin päätin tehdä visiitin, kun minulle selvisi, että opiskeluni päättyisivät jo hyvissä ajoin. Lentolippujen hintoja tarkasteltuani totesin myös, että Montrealin kautta lentäminen ei lopulta tullut suunniteltuina päivinä sen kalliimmaksi kuin lennot Saskatoonista New Yorkiin.

Kaksi päivää Montrealissa

Syksyn aikana monet kehuivat Montrealia matkakohteena ja kaupunkina ja suosittelivat tekemään sinne reissun. Päädyinkin sitten vierailemaan kaksi päivää siellä siirtyessäni NYCiin. Reissupäivät osuivat juuri joulunalusaikaan ja Montrealiin oli vielä satanut muutama päivä aikaisemmin reippaasti lunta, joten kaupungissa oli jouluinen ja talvinen tunnelma. Talvista tunnelmaa loi myös kipakka, jopa noin 15 asteen pakkanen, mutta yritin urheasti siitä huolimatta kiertää kaupungissa kaikki etukäteen suunnittelemani paikat ja käveltyä tulikin aika paljon. Parasta oli ehkä kävellä the Plateaun ja Mile Endin kaupunginosissa, joissa kapeilla kaduilla oli värikkäitä ja kauniita kapeita asuintaloja. Parin päivän aikana ehdin myös kierrellä Old Montrealissa, käydä joulumarkkinoilla, käydä kävelyllä Mont Royalilla, eli pienellä "vuorella" kaupungin kupeessa ja tietenkin syödä hyvin. Tunnelma kaupungissa oli kiehtova: jotenkin leppoisa ja jopa satukirjamainenkin. Joka puolella oli koko ajan mielestäni jotain mielenkiintoista katsottavaa; kauniita taloja tai katutaidetta.
Montrealin vanhassa kaupungissa kävin ihastelemassa upeaa Notre-Dame Basilicaa.
Montreal on kuuluisa bageleistaan. Fairmount Bagel -leipomon bagelit olivatkin varmaan parhaat maistamani bagelit.
Mont Royalilla oli upeat ulkoilumahdollisuudet ja reiteillä näkyi paljon juoksijoita ja hiihtäjiäkin.
Jonkinlaista stressiä aiheutti se, että Montreal on ranskankielistä aluetta, ja vaikka lähes kaikkialla englannilla pärjää hyvin, yritin silti sopertaa ranskaa asiakaspalvelutilanteissa. Jouduin kuitenkin hyvin nopeasti tervehdysten jälkeen aina vaihtamaan ruosteisen ranskani englanniksi. Aluksi reissun jälkeen tuntui siltä, etten välttämättä ihastunut päätä pahkaa Montrealiin, mutta nyt kun reissusta on kulunut jo vähän aikaa, tuntuu oikeastaan siltä, että Montreal olikin yksi mieleenpainuvimmista matkakokemuksistani Kanadassa ja että suurista kaupungeista sinne palaisin ehkä ensimmäiseksi.

Joulu New York Cityssä

Jouluviikon vietin siis New Yorkissa. Olen käynyt New Yorkissa jo kerran aikaisemmin, ja tykkäsin kaupungista niin paljon, että melkein heti sen reissun jälkeen aloin jo haaveilla uudesta reissusta sinne. Niinpä halusin todellakin matkustaa sinne jossain vaiheessa vaihtosyksyä, kun kerran Pohjois-Amerikassa olin. Joulu on tietysti ihanaa aikaa Suomessakin ja olisi ollut kiva palata jouluksi kotiinkin, mutta joulu New Yorkissa on niin tuttu elokuvista ja sarjoista, että oli kiva päästä kokemaan joulunaika kerran siellä. Vieläkin iloisemmaksi minut teki se, että sain New Yorkiin matkaseuraksi perhettäni.
Joulumarkkinoita oli New Yorkissa useampiakin. Tänä aurinkoisena päivänä kävimme tsekkaamassa Bryant Parkin joulumarkkinat.
Junior'sin kehuttu juustokakku ei pettänyt tälläkään kertaa odotuksia.
Viikko New Yorkissa meni todella nopeasti kaupungissa kävellen, jouluisesta tunnelmasta nauttien, syöden, shoppaillen ja nähtävyyksiä katsellen. Museoissa en tällä kertaa kovinkaan paljon käynyt, mutta näköaloja ihastelin Top of the Rockista, Brooklyn Heights Promenadelta ja New Jerseyn puolelta. Iltoja tuli vietettyä muun muassa musikaalissa ja NHL-pelissä. Nautin reissusta tosi paljon, ja edelleen jäi sellainen olo, että New Yorkiin voisi koska tahansa palata ja vaikka kuinka monta kertaa.

Montrealin ja New Yorkin reissut olivat mahtava päätös syksylleni. Viimeiset viikot Saskatoonissa olivat niin stressaavat loppukokeiden takia, että oli todella kiva nauttia reissuista ja joululomasta ilman huolta opiskelusta. Ja oli niin mahtavaa nähdä perhettäni New Yorkissa ja viettää aikaa yhdessä. Arvelen, että reissaaminen vaihtosyksyn päätteeksi helpotti myös kotiinpaluutani, koska ehdin tavallaan ottaa hieman etäisyyttä Saskatooniin ennen kotiympyröihin palaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti