torstai 1. joulukuuta 2016

Ajatuksia matkailusta Kanadassa ja 48 tuntia junassa

Huh! Yhtäkkiä vaihtosyksy on edennyt jo joulukuuhun ja syksyn viimeinen luento on edessä ensi maanantaina. Tällä hetkellä stressitaso on aika kova, kun lauantaina on edessä mock sentencing, ensi viikolla on ensimmäiset lopputentit ja reilun parin viikon kuluttua häilyy major paperin palautuspäivä! Opiskelujen lomassa ja rentoutumiskeinona kirjoittelin kuitenkin vielä hieman näkemyksiäni ja kokemuksiani Kanadassa matkustamisesta. Opiskelujen jälkeen palkintona odottaa vielä itsellänikin reissaamista ennen kotiinpaluuta, joten reissupostauksia pitäisi tulla vielä myöhemmin lisää. Ensin pitää kuitenkin keskittyä tentteihin ja kirjoittamiseen!
Vaikka opiskelijavaihdon tarkoitus on tietenkin opiskella vaihtoyliopistossa ja elää arkea vaihtopaikkakunnalla, on vaihdon aikana myös hyvä mahdollisuus matkustella ja nähdä maata vaihtopaikkakuntaa laajemmaltikin. Varsinkin kun vaihtokohteena on Kanada, matkustelu kannattaa. Ensinnäkin, Kanada on monella tavalla huikean kaunis maa ja erilaisia upeita matkakohteita on vaikka millä mitalla. Kanada on todella iso maa, joten maa on täynnä upeita luontomatkailukohteita ja toisaalta Kanadassa on monta isoa ja pienempää kaupunkia, joihin olisi kiva tutustua. Sen lisäksi tietenkin Yhdysvaltoihin mahdollisuus reissata suhteellisen nopeasti ja edullisesti. Itsekin toivoin, että vaihdon aikana tai sitä ennen tai sen jälkeen olisi mahdollista matkustaa mahdollisimman paljon.
Omien kokemusteni pohjalta sanoisin kuitenkin, että matkustaminen Kanadassa ei ole välttämättä kauhean edullista, ainakin jos lähtökaupunkina on Saskatoon ja matkat haluaa tehdä lentäen. Hotellit ovat kokemusteni perusteella myös melko kalliita useimmissa kaupungeissa. Autolla matkustaminen olisi varmasti kannattavaa, jos kokoon saa sopivan kokoisen porukan. Itse olen tehnyt aika paljon hintavertailua ja kärkkynyt tarjouslippuja. Esimerkiksi junaliput sain edullisemmin hyödyntämällä junayhtiön tiistaitarjouksia. Jos Kanadaan saapuu vaihtoon ja haluaa reissata, reissuja saattaisi olla kannattavaa yhdistää tulo- tai lähtömatkaan, jos se on mahdollista.
Saskatoonin rautatieasema.
Joka tapauksessa, Torontoon matkustin jälleen The Canadian -junan kyydissä. Junareitti on sama, jolla saavuin vaihdon alussa Vancouverista Saskatooniin. Odotin reissua innolla, mielessäni viime matkan hyvät kokemukset. Toisaalta pelkäsin hieman, että matka olisikin tylsä, sillä Saskatoon-Toronto-osuus on noin 12 tuntia pidempi kuin Vancouver-Saskatoon. Matkalla ei myöskään tule vastaan aivan yhtä mahtavia maisemia kuin Kalliovuoret.
Junareissu oli kuitenkin jälleen hieno ja mieleenpainuva kokemus. Vaikka vuoriston läpi ei nyt matkustettukaan, oli matkan aikana silti parasta ajanvietettä maisemien katselu. Ensimmäisenä päivänä juna kulki preerian halki, ja vastaan tuli esimerkiksi biisoneja. Auringonlasku oli upeaa katseltavaa. Myöhään illalla juna saapui Winnipegiin, jossa oli noin tunti aikaa jaloitella komeissa puitteissa rautatieasemalla. Seuraavana aamuna herätessä maisemat olivatkin muuttuneet lukemattomiksi havumetsiksi, soiksi ja järviksi. Viimeisenä aamuna ennen saapumista Torontoon ikkunasta näkyikin lehtimetsää, jossa vielä hehkuivat viimeiset ruskan värit.
Löydätkö biisonit kuvasta?
Ensimmäisen illan auringonlasku.
Winnipegin rautatieasema oli yllättävän upea rakennus.
Aika junamatkalla kului taas tosi nopeasti. Maisemien katselun lomassa ehdin lukea puolitoista kirjaa ja tehdä jopa hieman rästiin jääneitä opiskeluhommia, etenkin kun illalla tuli pimeää jo melko aikaisin.

Junan kyydissä ehdin vaihdon aikana nähdä maisemia kaikkiaan viidessä provinssissa! Autolla Kanadan halki matkustaminen olisi todella puuduttavaa, ja kaupunkireissuilla näkee lopulta aika rajatun osan maata. Junan kyydissä luonnon kauneutta näkee myös muualla kuin niissä ilmeisimmissä luontomatkailukohteissa. Olen tosi iloinen, että päätin tehdä nämä junamatkat vaihdon aikana ja suosittelen ehdottomasti junareissuja muillekin Kanadassa matkustaville.
Viimeisenä aamuna junan ikkunasta sai ihailla lukuisia tyyniä usvaisia järviä ja ruskan viimeisiä hehkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti