sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kuulumisia viime viikoilta

Kuten jo viime postauksessa lyhyesti mainitsin, viime aikoina tänne on kuulunut lähinnä opiskelua ja etenkin opiskelusta stressaamista. Syksy on mennyt niin nopeasti, että on vaikea uskoa, että parin viikon kuluttua kaikki tentit on tehty ja paperit (toivottavasti!) palautettu. Joulukin alkaa lähestyä - tänä vuonna joulunaikakin tuntuu vähän erilaiselta, kun valtaosa joulukuusta kuluu ulkomailla.
Täällä lukukausi etenee niin, että kurssit kestävät koko lukukauden ja lukukauden lopussa on lopputentit parin - kolmen viikon aikana. Suomessa oikiksessa kurssit kestävät lyhyemmän aikaa ja tenttejä on tasaisesti pitkin vuotta. Alkusyksystä olin tosi innoissani kurssien rakenteesta, koska mielestäni koko lukukauden kestävien kurssien aikana asioita ehtii pureskella perusteellisemmin, vaikka käynnissä onkin samaan aikaan monta kurssia. Tässä vaiheessa vuotta kurssien rakenteen huono puoli kuitenkin paljastuu: kaikki tentit ja palautukset tuntuvat olevan yhtä aikaa ja tuntuu siltä, ettei aika riitä millään kokeisiin kertaamiseen ja paperin kirjoittamiseen. Vaihto-opiskelijalla stressikäyrää kohottaa myös se, että tenteistä ei ole aikaisempaa kokemusta, eikä oikein tiedä, mitä odottaa, vaikka kursseilla onkin näytetty vanhoja tenttikysymyksiä. Stressinhallinnassa on ollut käytössä kaikki konstit: liikunta, sokerinkulutuksen tuplaaminen, meditaatio ja ajoittain jopa suunnitelmallisuus.

No, eilen kuitenkin sain jo yhden kurssin suoritettua kunnialla loppuun asti. Sentencing-kurssilla lopputyö koostui muistion kirjoittamisesta ja mock sentencingissä argumentoinnista. Muistion palautus oli viikko sitten ja eilen argumentoin "puolustusasianajajana" rangaistuksen määräämisestä mock sentencingissä. Mock sentencing jäljitteli oikeaa oikeudenkäyntiä ja muotovaatimukset olivat sen mukaiset. Olin todella hermostunut ja suuni oli kuiva kuin aavikko, mutta sain argumentoinnin tehtyä kunnialla loppuun asti ilman pahoja virheitä! Kurssi ja sen lopputyöt olivat kyllä hieno oppimiskokemus, kaikesta hermoilusta huolimatta.
Opiskelujen lisäksi viime viikkoina on tullut tehtyä välillä jotain muutakin. Jokin aika sitten vierailimme Festival of Trees -nimisessä tapahtumassa, jossa oli kymmenittäin eri tavoin koristeltuja joulukuusia ja piparkakkutaloja. Näitä joulukuusia ja piparitaloja myytiin hyväntekeväisyystarkoituksessa. Tapahtumasta tuli mukavasti itsellekin vähän joulumieltä. Festival of Trees järjestettiin Western Development Museumissa, joka on sisätiloihin rakennettu, historiallista kaupunkia jäljittelevä ja kulttuuriperintöä esittelevä museo. Museossa on myös autokokoelma ja vanhojen junien kokoelma.

Viikonloppuina on tullut aina välillä käytyä myös yliopiston urheilujoukkueen otteluissa. Alkusyksyllä käynnissä oli vielä jalkapallosarja, nyt myöhemmin on ollut jääkiekko-, koripallo- ja lentopallomatseja. Yliopistourheilua on ollut kiva seurata, kun vastaavaa ei Suomessa ole. Täällä alkaa kyllä vähän toivoa, että olisi: oman yliopiston joukkueen kannattaminen tuntuu lisäävän yhteisöllisyyden tunnetta, tietysti monen muun seikan ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti